Matt & More

Στην Matt & More γνωρίζουν τη σημασία του καλού ύπνου.
Χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά, αναπτύξαμε μια σειρά πολυτελών στρωμάτων σε προσιτές τιμές, που ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

Η εταιρεία Matt&More σας εγγυάται την άριστη ποιότητα, την κατασκευή και την ομαλή λειτουργία του στρώματος για το χρονικό διάστημα των 10 ετών της εγγύησης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπόδειξη του τιμολογίου ή της απόδειξης αγοράς.

Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει:

 • Την τροποποίηση του στρώματος, λόγω τοποθέτησης σε λαμαρίνα ή σήτα ή αραιές σανίδες.
 • Την λεκιασμένη ή σχισμένη επιφάνεια.
 • Προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω σιδερώματος πάνω στο στρώμα.
 • Την οποιαδήποτε διαφθορά από λανθασμένη αξιοποίηση του στρώματος.
 • Την αλλοίωση από κάποια πιθανή αναδίπλωση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
 • Την επιστροφή στρώματος λόγω λεκέδων από σωματικές εκκρίσεις για λόγους υγιεινής.
 • Την αλλαγή στρώματος λόγω εσφαλμένης επιλογής κατά την αγορά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

Λόγω της προέλευσης των υλικών (βαμβάκι, αφρώδες υλικό, latex), το στρώμα μπορεί να εμφανίσει απόκλιση στην επιφάνεια 1-2 cm.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Ένα καλοσυντηρημένο στρώμα διπλασιάζει τη ζωή του, γι’ αυτό είναι απαραίτητη:

 • Η τοποθέτηση του στρώματος σε ενισχυμένα τελάρα με πυκνότητα όχι μεγαλύτερη από 4-5cm.
 • Η αποφυγή χρήσης χημικών απορρυπαντικών ή νερού για την πρόληψη δημιουργίας υγρασίας, που θα οδηγήσει στη δυσάρεστη οσμή.
 • Ο σωστός και επαρκής αερισμός του δωματίου, που θα συνεισφέρουν στον εμποδισμό κατακράτησης υγρασίας.
 • Ο στεγνός καθαρισμός για τα στρώματα με πλενόμενο κάλυμμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

Είναι φυσιολογικό σε κάθε καινούργιο στρώμα να χρειάζεται χρόνος προσαρμογής 10-20 μέρες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Ανήσυχος ύπνος, πόνοι στη πλάτη και στη μέση, αυπνία και αίσθηση μη ξεκούραστου ύπνου μπορεί
να οφείλονται στο στρώμα που κοιμόμαστε.
Ένα ακατάλληλο στρώμα μπορεί επίσης να είναι αιτία αλλεργιών, εξαιτίας των αλλεργιογόνων υλικών από το οποίο είναι φτιαγμένο.
Είναι σημαντικό λοιπόν, το νέο σας στρώμα να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σώματος σας.

Ορθοπεδικό ή Ανατομικό;

Το κατάλληλο στρώμα αποτελείται από ελαστικά υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα πάντα την παροχή σωστής στήριξης. Γενικότερα, τα ανατομικά στρώματα αποτελούνται από ανεξάρτητα ελατήρια (Pocket springs), επιτρέποντας στο στρώμα να πάρει το σχήμα του σώματός μας εύκολα, ενώ τα ορθοπεδικά από συνδεδεμένα ελατήρια (Bonnell) που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και δεν την αφήνουν να κυρτώνει.
Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το ύφασμα και η ποιότητα του, διασφαλίζοντας μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και απόδοσης καθώς και ένα απαλό τελείωμα στο στρώμα.
Για αυτό και εμείς χρησιμοποιούμε καινοτόμα, υποαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά υφάσματα που φέρουν πιστοποίηση , όπως ύφασμα από Bamboo , οργανικό βαμβάκι και μαλλί Merino,  για να σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας.

Σκληρό ή Μαλακό στρώμα;

Καθώς ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις , το τέλειο στρώμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όμως πρέπει να παρέχει στήριξη και ανάπαυση σε όλες κατά το δυνατό αρθρώσεις και τους μύες προκειμένου ο ύπνος να είναι αναπαυτικός και περισσότερο ποιοτικός. Έτσι η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή καθώς και να απορροφώνται οι πιέσεις στις ζώνες των ώμων. Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται και να μην ενοχλείται για να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ένα πολύ σκληρό ή ένα πολύ μαλακό στρώμα είναι εξίσου ακατάλληλα. Σε γενικές γραμμές ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα, σκληρά στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι.

MEMORY FOAM

Το Memory Foam αγκαλιάζει το σώμα ανταποκρινόμενο στη θερμότητα και την πίεση, κατανέμοντας ομοιόμορφα το σωματικό βάρος. Στη συνέχεια επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα αφού αφαιρέσετε την πίεση, παίρνει το καλούπι του σώματός σας και απορροφά το βάρος σας, μειώνοντας την πίεση στις αρθρώσεις σας.
Η αίσθηση είναι η ίδια σε κάθε σημείο πίεσης του σώματος.
Είναι συνήθως πυκνότερο από ένα συνηθισμένο στρώμα αφρού. Συχνά είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ της άνεσης ενός μαλακού στρώματος και της υποστήριξης μιας σταθερής βάσης.

MEMORY BLUE GEL

Αν το στρώμα ή το δωμάτιο σας δεν είναι αρκετά δροσερό, μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας και να κάνει τις νύχτες σας κουραστικές . Χρησιμοποιώντας ένα στρώμα με  memory blue gel , μπορείτε να βιώσετε έναν καλό ύπνο, καθώς διατηρεί το στρώμα σας δροσερό όλη τη νύχτα. Το Μemory Βlue Gel δεν παγιδεύει τη θερμότητα όπως ένα κοινό στρώμα με Memory Foam. Κατασκευάζονται με χρήση τεχνολογίας ανοικτών κυψελών  η οποία βοηθά στην κυκλοφορία του αέρα και διατηρεί το στρώμα σας δροσερό.
Επίσης είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία, καθώς δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως παιδικό στρώμα είτε για ηλικιωμένα άτομα.

LATEX

Το φυσικό Latex είναι ο χυμός του τροπικού δέντρου καουτσούκ ,Hevea Brasiliensis , το οποίο καλλιεργείται στη νοτιοανατολική Ασία , μέρη της Αφρικής και στη νότια Αμερική. Το latex είναι ένα προϊόν, το οποίο αναπνέει και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Επίσης ανακτά το αρχικό του σχήμα πολύ εύκολα και δεν χάνει εύκολα το ύψος του.

Γενικά το στρώμα θα πρέπει:

 • να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος και ιδίως της σπονδυλικής στήλης
 • να κατανέμει τις πιέσεις ομοιόμορφα κατά μήκος του σώματος
 • να μειώνει την κίνηση του σώματος και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
 • να μειώνει την κίνηση του ζευγαριού από το ένα μέλος στο άλλο
 • να παρέχει περιμετρική στήριξη.
TOP